- Mijn specialiteiten

Na de basisopleiding die ik in 2001 afgerond heb ben ik direct begonnen met de aantekeningen "diabetische- en reumatische voet". Hierna ben ik me blijven ontwikkelen door middel van diverse cursussen en congressen. Door de gewijzigde opleidingsstructuur ben ik in 2012 begonnen met een upgrade van mijn pedicurediploma's en certificaten. Sinds juli 2014 ben ik medisch pedicure. Ik ben bevoegd om zogenaamde risico-patienten te behandelen. Dit kunnen mensen met diabetes of reuma zijn, maar ook mensen met bijvoorbeeld MS, Parkinson, Alzheimer,  kanker, nierziektes, hart-en vaatziektes, sydroom van Down enz...

Het is mogelijk om de teennagels te laten lakken. Eventueel na een correctie van de teennagel met behulp van een "gelnagel". Ook is gellak mogelijk, deze kleurlak wordt uitgehard met een UV-lamp. 

Door mijn opleiding "Schimmeldiagnostiek" ben ik gespecialiseerd in de advisering en behandeling van schimmelnagels.

In verband met kwaliteitsborging ben ik lid van branche-organisatie ProVoet. Hiervan mag je alleen lid worden met de juiste diplomering. Ook sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister Pedicures, het KRP. Om in het KRP ingeschreven te blijven is het noodzakelijk dat ik per 3 jaar een bepaald aantal studiepunten haal. Zo blijf ik als medisch pedicure goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Consumenten, zorgverzekeraars en andere zorgverleners kunnen het KRP raadplegen.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!